Veganutmaning!

Den 2014-01-29, kl 19:39:06
Filed in Vardagligheter | Kommentarer: 4
Hej hej fina ni, det var länge sen! Jag håller på röjer och rensar hemma inför våren och försöker mixtra och testa som aldrig förr i köket och sedan är jag så sablars trött så jag orkar inte ta i datorn ens. Det är nämligen så att jag försöker göra en övergång från vegetarian till vegan. Inte till hundra procent men i allra allra största utsträckning som bara går, kanske nittio procent iaf. Det är himla kul och det känns som en helt ny värld har öppnat sig för mig! Bort med (animaliskt) ägg, mjölk, smör, ost... Jag ser det som en fantastisk rolig utmaning och för varje god kaka eller middag eller lunch eller vadsom, så blir jag bara så genuint glad i hjärtat. Inte trodde jag att det kunde vara SÅ LÄTT att äta veganskt?! Min plan att starta upp en veganblogg så småningom, när jag börjar få lite grönt på benen... (haha fattade ni skämtet?) så att jag förhoppningsvis kan inspirera fler, samt för att enkelt samla alla lyckade recept på ett och samma ställe, för min egen skull. Stay tuned..

I måndags firade jag och M fyra år och då kom dessa fina blommor med bud!
 
 

Raw snacks!

Den 2014-01-20, kl 14:09:20
Filed in Mat & gottis (vegetariskt) | Kommentarer: 1
Alltså ibland är bloggvärlden så himla himla bra. Häromdagen delade Stina med sig av ett alldeles superdelikat snacks-tips. Så nedrans enkelt så det nästan inte är sant, och gott. Skär upp dadlar, placera en valnöt inuti och tadaa! För mig får de gärna ligga framme och blir lite torra också, vilket gör att det är helt okej att inte äta upp alla på en gång. De kan med fördel ligga framme och så kan man ta en i farten när mellanmålshunger eller sötsug dyker upp. 
 


 

Vardagslycka!

Den 2014-01-17, kl 15:16:00
Filed in Vardagligheter | Kommentarer: 0
Jag älskar att ta mig tid och uppsakatta det små guldkornen i vardagen. Som att komma in efter en tvåtimmar lång snöig promenad, dricka en perfekt havrelatte i ett vackert glas, äta god choklad och njuta av fina snittblommor som jag fått av min man. Och förstås att lyssna på två snarkande grisar vid fötterna. Happy friday!

 
 

Makeover!

Den 2014-01-17, kl 14:35:04
Filed in Inredning, Pyssel | Kommentarer: 0
Hemma hos oss cirkulerar det mesta, hoppar från rum till rum, från en plats till en annan. Det är faktiskt förvånansvärt hur mycket grejer som kan få nytt liv bara genom att byta plats, för att inte tala om vad små makeovers kan göra! Dessa små tjockisar var rosa från början men har med åren blivit urblekta och fula och var därför förpassade till hyllan i min walk in closet där allt som jag inte vill slänga, men inte heller vill ha framme, hamnar. På den hyllan fanns även en sprayburk med pyttepyttelite färg kvar i. Voila! Buddhorna fick ny färg och burken hamnade äntligen i återvinningen. Win-win när det är som bäst! Ni ser ju hur glada de blev..

 

London!

Den 2014-01-15, kl 19:28:00
Filed in Resa | Kommentarer: 0
Syftet med Londonresan var att hälsa på min syster vilket såklart var det bästa. Vi hann också med mycket god mat, drinkar, shopping, fika och strosande. 10/10 poäng! Några av ögonblicken som fastnade på linsen följer här.

 


 
 
 

Tulpanens dag!

Den 2014-01-15, kl 19:12:00
Filed in Vardagligheter | Kommentarer: 0
Ja det har M koll på minsann för universums finaste tulpaner plingade på dörren idag. Timingen kunde inte varit bättre då jag var mitt i en städ- och tvättbonanza. Blommorna gjorde min dag, TACK!
 
 
 

London!

Den 2014-01-10, kl 06:10:00
Filed in Resa | Kommentarer: 0
Hej extrasuperefterlängtade fredag! Klockan är egentligen alldeles för galet lite, men det gör inget för jag och M ska precis pysa iväg till London. Snålvattnet rinner på mig redan, det enda jag tänker på är vad jag ska äta och dricka för gott till middag ikväll; har lusläst menyn på stället där vi bokat bord och jag säger bara omnonommm... Ni får se vad det blev för smarrigt efter helgen. Toodles!
 
 

Kärlek!

Den 2014-01-09, kl 19:11:00
Filed in Inredning | Kommentarer: 2
Idag var jag en snabb sväng till Ikea och alltså jag är så dödskär i deras myslyktor "skurar". Hade två små sedan innan men nu köpte jag två stora och två små till och här är resultatet. Mysfaktorn sköt i höjden! Den sista julstjärnan städades undan idag och då behövs annat ljus i fönstret, perrrrfekt.


 
 
 

Gott nytt 2014!

Efter en vecka på Åland är vi nu åter i Stockholm, inte hela familjen dock. Småskruttarna stannade kvar en vecka extra eftersom vi ska till London i helgen. Jag suger ur njutning ur varendaste liten sekund av att vara e n s a m. Jag älskar mina hundar mer än livet, mer än allt allt i hela hela världen. Utan tvekan. Men jag ägnar också all min vakna tid åt att ge dem det bästa hundlivet de bara kan få, allt jag tänker och gör är för dem, de är min livsuppgift. Jag "ger upp" mycket annat i livet för dem, de går i första hand. Alltid! Men! Ibland behöver en få tänka på sig själv också, äta långa ostörda frukostar, ligga i sängen länge utan kissnödiga kompanjoner som vill ut, gå ner på stan och bara strosa i timmar.. Det är helt fantastiskt skönt och det ger mig energi och glädje jag knappt visste fanns. Dessutom kunde inte timingen vara mer perfekt. Det här vädret alltså? Hur osugen blir man inte att vara ute flera timmar om dagen när det är grått grått grått? Nej, snö och gärna sol tack. Nu har jag precis avnjutigt en härlig frukost och ska snart bege mig iväg till min favoritbutik och kanske sätta sprätt på ett presentkort jag fick när jag fyllde år. Men först, lite bilder till er såklart.
 
Första dagen vaknade vi tidigt till denna vy.


Jag och M åkte till bästa Julia där sju månader av utväxt äntligen försvann.

 

Plötsligt var det nyårsafton och bordet dukades. 

 
Badet värmdes upp och vi badade i etapper innan middagen. Meja, M och jag först.
 
 

Fina stämningsfulla ljusdekorationer eldades.


M fixar förrättsbubblor.

 

Åländska kräftor var förrätten. Löjligt gott! 
 


Varmrätten fastnade ej på bild, desserten däremot. Jordgubbsorbet på sommarens gubbar..... och creme brulee. Strålande kombination.


Meja såg till att även de små älsklingarna trivdes.


Mera eld! Tänk att något så enkelt kan vara så vackert.

 
 
Vi avslutade kvällen med att skicka upp tjugo khom loys men då var kameraminnet fullt..

GOTT NYTT ÅR 2014!

© Headerbilder från Wallpapers Wide