Skördefest

Den 2013-09-22, kl 19:35:00
Filed in Naturen, Smultronstället | Kommentarer: 0
Även denna helg tillbringade vi på Åland där det var storslagen Skördefest i dagarna tre. Vi anlände lagom till invigningen på fredagen och valde att trotsa duggregnet för att se "Stallhalla" som är en nybyggd amfiteater på vatten där de spelades livemusik. Musiken föll dock ingen av oss i smaken så det blev en kort visit och hem för att ladda för lördagen då vi åkte från gård till gård och njöt av (till synes välmående) djur, aktiviteter, försäljning och god mat, jag åt en gudomlig veggoburgare. Bara det faktum att man kunde få en glutenfri veggoburgare på en gård i Geta var imponerande. På kvällen åt vi en ljuvlig middag hemma baserad på allt vi handlat under dagen och åkte även en tur för att se brinnande facklor i mörkret på gårdarna i närheten. Min favorit blev Bolstaholms gård och därför var vi dit en sväng även idag innan vi åkte hem till Stockholm. Jag kan varmt rekommendera alla som tycker om djur, natur och lokalproducerade råvaror att besöka Åland under dessa dagar, det var hur mycket folk som helst som åkte både från fasta Finland och Sverige enkom för detta. Nästa år är det 19-21 september, bara att skriva upp!

 
 
 


 
 
 
 
 


 

Sopphöst!

Den 2013-09-19, kl 19:41:00
Filed in Mat & gottis (vegetariskt) | Kommentarer: 0
Nu har hösten smygit sig på men vi tycker det är supermysigt med regniga dagar. Då blir det väldigt lite tid ute men desto mer mental träning och innemys. Och det är himla mycket trevligare nu att stå inne och laga varm mat, speciellt soppor! Svamparna var nästan gratis i affären nu så jag köpte närmare ett kilo och gjorde mitt livs första champinjonsoppa.

Jag hackade vanliga champinjoner och skogschampinjoner och stekte dem med en stor schalottenlök i massa smör i en kastrull. Sen hällde jag på lika delar grädde och mjölk samt buljong och lät det koka typ en kvart, mixade i stavmixern och saltade och pepprade. Jag sparade lite champinjonhack som jag stekte i smör och garnerade med. Såååå enkelt men så förbövelens gott!

 

Halvkaos!

Den 2013-09-18, kl 09:59:00
Filed in Inredning, Smultronstället | Kommentarer: 0
Just nu är det halvkaos i vardagsrummet under tiden vi försöker bo in oss med nya möbler. På väldigt kort tid har vi fått och köpt nytt soffbord, tv-bänk, gungstol, kistan jag visade innan, och nu i veckan kom jag hem med en ny byrå som jag gjorde om på Åland. Den skulle egentligen stå i sovrummet men eftersom jag tycker den blev så fin vill jag ha den synlig.. Såhär blev den iallafall!

Åh en dröm vore att bo på landet och ha en stor gammal lada på gården full med gamla möbler att förnya. Som terapi är det att stå och slipa och fixa och se något fult bli fint.
 
 
 
 

Sensommarliv!

Alltså!!!! Snacka om att jag valde rätt vecka att spendera i paradiset, första dagen var så varm så vi var tvunga att åka ut med båten för att inte svimma.. i september?! Torsdagen likaså, åt lunch på bryggan i julihetta. Hur härligt som helst! Jag har spenderat massor av tid ute med hundarna och även gjort om och målat ett par möbler. Till helgen anlände M och lördagen gick i kärlekens tecken med ett härlig bröllop. Paret önskar behålla bröllopsbilderna privat men här är lite andra glimtar fångade från veckan som gick.
Svartklubben!

Den 2013-09-10, kl 20:28:00
Filed in Andlighet & personlig utveckling | Kommentarer: 0
Jag är på Åland hela denna veckan och har inte med datorn, så det blir tyvärr inga blogginlägg innan helgen. Jag har en liten minisemester och verkligen kramar ur det sista av sensommaren, bor nere i strandstugan, läser och bara är innan ett stundande bröllop i helgen.
 
Men jag ville bara titta in och berätta om förra helgen, då var nämligen mamma och pappa till oss i Stockholm, för mamma skulle få sin sextioårspresent. Vi var på Centralbadet och bubblade, kallbadade, solade på takterassen, motionssimmade, njöt... vi gick dit när de öppnade klockan nio på lördagsmorgonen och hade hela stället för oss själva första timmen, hur skönt som helst. På kvällen gjorde vi något som ni alla MÅSTE testa - Svartklubben. Jag hade köpt två "deluxpaket" vilket innebär champagnefördrink (som vi förvisso drack innan vi gick in i mörkret men det är mysigt att förbereda sig i lugn och ro), trerätters (som vi åt mest med händerna), ett par glas vin och kaffe med avec, allt i totalt kolsvart mörker och med blinda/synskadade servitörer. Under tiden underhöll även ett litet band (även de synskadade) med rörande musik, som också bjöd in till medryckande allsång. Alla "vågar" vara med på ett helt annat sätt när ingen tittar, ingen är rädd för att göra bort sig och stämningen är på topp. Det var verkligen en av de mest spektakulära upplevelser jag varit med om. Som jag skrev i gästboken efteråt; trots att man sitter i en nattsvart lokal i tre timmar så är det en himla ljus och utvecklande upplevelse som bjuder in till mycket kontemplation och tankar om livet.
Jag vill absolut göra om det!
 
 

Tacksamhet.

Finn ett enormt rätt med den här frukostbilden?! Ja förutom sol, blommor, gott bröd.. jo! Pukkas laktrits- och kanelte. Som att komma till te-himlen. Perfekt tips också om man blir sugen på något på kvällen och inte vill trycka i sig onyttigheter var och varannan dag, det här är som godis i dryckesform. Trots att hundarna stökade omkring alldeles för tidigt imorse och trots att jag vaknade med mensvärk av olidlig kaliber så hade vi en så himla fin morgon med en enorm närvaro av kärlek och tacksamhet.
 
Känner ni till bloggen "i kroppen min", där Kristian Gidlund skriver om sin obotliga cancer? Jag fick hans bok (som är baserad på bloggen) igår och började läsa den innan jag somnade. Det kan förklara varför jag vaknade så himla himla tacksam. Läs!
 
 
  
 

Tiopoängare.

Den 2013-09-01, kl 20:59:00
Filed in Mat & gottis (vegetariskt), Vardagligheter | Kommentarer: 0
Ja den här söndagen får definitivt en tia i betyg! När jag vaknade hade M köpt finfina liljor som i princip var det första jag såg, kan det börja bättre? Efter frukost tog vi en tvåtimmars promenad i det soliga och krispiga förhöstvädret, som avslutades med en fika. Sedan gick eftermiddagen hemma i lugnets tecken med en hög tidningar och hundmys i sängen och när klockan närmade sig halv sju stod middagen dukad och inte vilken middag som helst utan min favoriträtt - räkwallenbergare. NOMNOMNOM! Efter maten fick hundarna sig ett bad vilket alltid gör dem totalt utslagna, alltså blir det en skön kväll i soffan nu. MYSDAG!

 

© Headerbilder från Wallpapers Wide