Åland!

Den 2013-11-29, kl 11:36:00
Filed in JUL, Resa | Kommentarer: 0
Hej fredag! Jag packar och fixar och ska strax ta hundarna och vagnen och traska ner till centralen. Jag hade storslagna festplaner imorgon egentligen men universum ville annorlunda så vi bestämde oss för att åka till Åland och fira Lillajul istället! Kommer blir supermysigt, allra gladast är Solo för det är hans favoritplats i hela världen. Hoppas ni får en dunderhelg och en riktigt mysig första advent!

 
 

Enkla val för djuren!

Den 2013-11-28, kl 13:32:00
Filed in Andlighet & personlig utveckling, Vardagligheter | Kommentarer: 2
Så här i jultider har människor en tendens att bli extra givmilda och många vill ha en nystart när det nya året börjar. Hurra, det tycker jag är himla bra. Självklart vore det himla extra bra om givmildheten och omtänksamheten varade året om.. Men! Att hjälpa en gång är bättre än ingen gång alls. Precis som ALLT bra vi gör en gång, gör stor skillnad. Det välbekanta mottot "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något" är ju ingen klyscha utan i allra högsta grad sant. Det största misstaget en kan göra, är att tro att det inte gör någon skillnad "bara för att jag gör det", och därmed struntar i det. Fel fel fel!
 
Ju äldre jag blir, desto mer jordad blir jag, och desto mer vill jag verkligen göra vettiga val. Jag vill och vågar tro på att mina val gör skillnad och dessutom får det mig att må bättre. Här är några e n k l a val jag tycker alla ska ta sig en funderare över. Vad kan DU göra?
 
- Bli åtminstone lakto-ovo-vegetarian!
Om det känns som en omöjlighet, ät så kanske 2-3 dagar i veckan? Helt seriöst, ta en djup titt i den här vidriga industrin och fråga dig själv, är detta okej, vill jag verkligen stödja detta? Knappast! Så gör NÅGOT iallafall. Att vara lakto-ovo-veggo är lätt och kräver minimal ansträngning. Det finns inga ursäkter för att låta bli.
 
- Använd inte produkter som testas på djur!
Det är lätt att undvika. Det finns utförliga listor där du enkelt ser vilka märken du kan och ska bojkotta.
 
- Köp/bär aldrig aldrig aldrig päls! 
Jag brukade använda de pälsprodukter som jag ärvt. T.ex. har jag tidigare berättat om räven med skabb som en släkting sköt så den slapp lida, där pälsen togs tillvara och blev en krage. Den kappan har jag kvar och jag tycker den är så jäkla fin. Men, när jag bär den så bidrar jag aktivt till samhällets syn på att päls är accepterat och något attraktivt. Alltså tänker jag sluta använda den.
 
- Välj åtminstone EN förening att stödja ekonomiskt eller med ideellt jobb!
Djurens rätt, Hundstallet, Djurambulansen, WWF... årsavgifterna brukar vara ett par hundralappar, alltså löjligt låg.
 
- Handla ekologiskt och närproducerat! 
Behöver knappast någon vidare beskrivning men gäller i allra högsta grad ägg, mejeriprodukter och frukt. (Och kött då men det ska du ju inte äta)
 
- Trappa ner konsumtionen och gör genomtänka val när du handlar!
Behöver inte heller någon direkt vidare förklaring. Tänk efter en gång extra innan du hetsköper allt som kommer i din väg.
 
 
Väldigt simpla grejer, och inget nytt heller hur? Man behöver inte leva helt flawless hela tiden, det gör och kan ingen, men våga göra små förändringar, och våga tro på dem! För vet du vad det bästa är? Det är aldrig för sent att göra om och göra rätt.

Tack för att du tänker på oss och våra vänner, hälsar Solo och Mini!

 

Famn-avvänjning!

Den 2013-11-26, kl 12:38:00
Filed in Hundarna, Vardagligheter | Kommentarer: 0
Idag måste vara novembers skönaste dag. Helt fantastiskt väder! Jag bestämde mig för att testa en liten "långpromenad" utan vagnen för att se hur det gick för Ministern och han fick mig att fullkomligt tappa hakan. Två och en halv kilometer i (för honom) snabbt tempo. Enda gången jag behövde bära honom var över barnhusbron men den är ju läskig att gå på även för människor så det förstår jag. Alla friska och vuxna hundar, stora som små kan ju gå flera mil, det är inte det att han inte orkar, Solo och jag gick minst en mil varje dag förr också. Men jag har skämt bort Mini genom att alltid bära honom när han vill.. vilket är ofta. Och det gör att promenaderna inte blir så kul för mig. Men idag gick det alltså galant, så med lite träning kanske han också kan börja gilla långisar. Han älskar förvisso att åka vagnen - om den är med ska han med bestämdhet upp i den direkt då han kissat - och den är smidig som sjutton, men då blir han ju inte så värst trött i kroppen efteråt. 
 


Ibland råder det delade meningar om vilket håll vi ska dock..

 

Ordvindar

Den 2013-11-25, kl 14:25:03
Filed in Andlighet & personlig utveckling | Kommentarer: 0
Igår var jag på underbar zonterapi hos mina fina vänner Isabell och Anette. Jag har bara känt dem några år (även om det känns som flera liv) men jag har varit Isabells största fan sedan dag ett. Hon skriver helt makalös poesi som faktiskt delar första platsen med Karin Boye, vilket inte säger lite. Och gissa vad!? Nu har hon blivit publicerad, iiiiiih. Ingen är stoltare än jag! BÄST är hon. 

 

Inspiration!

Den 2013-11-22, kl 12:53:00
Filed in Inredning, JUL | Kommentarer: 0
Mios jul-reklamblad är som en inspirationsorgasm. Det här tycker jag var så himla mysigt, att ha flera stjärnor i ett fönster. Om jag hittar stjärnor i rätt storlekar så skulle jag faktiskt vilja ha precis så!
 
 
 

Piff och pyssel!

Den 2013-11-19, kl 13:51:00
Filed in JUL, Pyssel | Kommentarer: 0
Så här ser årets adventsljusstake ut just nu. Med mossa och kanelstänger. Skulle vilja ha något mer piff i mossan dock, små hjärtan i trä, eller stjärnor kanske? 


 
 
 

Novembermys!

Den 2013-11-18, kl 21:31:00
Filed in Mat & gottis (vegetariskt), Vardagligheter | Kommentarer: 0
Ni kanske undrar om jag gör något annat än äter och dricker gott? Och svaret är nej, egentligen inte! Det är ju en av livets bästa grejer. Ikväll varm choklad med en touch av vit choklad och en drös marshmallows (som innehåller gelatin jag vet.. men några gånger om året äter jag det). Mummssii.

 
 
 

Juul juul stråålande juul!

Den 2013-11-17, kl 19:35:00
Filed in JUL, Mat & gottis (vegetariskt) | Kommentarer: 0
Gissa VAD? M ruckade på sina regler och jag fick julpynta redan! Hurraaaa, så himla himla mysigt. Jag är dock väldigt ambivalent när det kommer till hur jag ska klä granen? Förra året var den helt vit, bara vita bollar, men i år vill jag ha mer färg. Kan det bli fint med guld? Nu blir det soffhäng med glöggprovning, pepparkakor och ädelost. Mmmnomm!
 


 

Glada nyheter!

Den 2013-11-14, kl 19:07:00
Filed in Bröllopet, Naturen | Kommentarer: 0
Inatt fick jag ett mail med ett himla lyckligt besked, nämligen att två av universums bästa människor ska gifta sig. Hurra hurra hurra för dem, ser sååå fram emot det! Om vi förnyar våra löften någon gång skulle jag vilja göra det på vintern. Tänk så vackert med mörkret upplyst av vackra ljusdekorationer, massor av snö, en stor vit (fusk)päls och en massa massa glitter. Och bäst av allt, att inte behöva svettas i sin klänning, som i mitt fall bestod av sex lager tyll. PLUS underkjol... jag höll bokstavligt talat på smälte bort under middagen.
 
 
 

Död och pepparkakor!

Den 2013-11-13, kl 14:28:00
Filed in JUL, Shopping, Vardagligheter | Kommentarer: 2
Förlåt förlåt för frånvaron. Jag fick ett dödsbud förra veckan, en person jag stod mycket nära under ett par år i livet, försvann från jorden och det skakade självklart om min själ en aning. Men minnena lever ju kvar, så även tacksamheten över att livet förde oss samman då, att vi fick två fina år, att jag lärde mig så mycket, kände så mycket, rensade så mycket. Han har det väldigt mycket bättre nu, än under sina sista år här på jorden. Det vet jag.

Mycker mer har inte hänt, hösten bjuder på härliga dagar, hundarna släpar in tonvis med grus (trots påhittig tassbads-station i hallen), jag väntar och väntar på att få julpynta och småshoppar lite julgrejer här och där. Senast in är dessa lite annorlunda pepparkaksformarna. Från H&M home, det var hunden jag ville åt, men de kommer i trepack och munnar och mustacher är ju fina de med.

 

Ljusfesten!

Den 2013-11-04, kl 23:47:00
Filed in Naturen | Kommentarer: 0
Igår eftermiddag och kväll var jag på Ljusfesten i Haga- och Bellevueparken; stränderna kring Brunnsviken lystes upp av ljus, facklor, marshaller, lyktor och diverse vackra installationer. Man kunde gå i fackeltåg, se på teater, lyssna på körsång, åka båt.. och mycket mer myspys. Trots regn och rusk var det helt magiskt vackert! Och omöjligt att fånga på bild förstås.. men här är ett tappert försök.   
 
 


 


 


 

Halloween!

Den 2013-11-02, kl 16:27:00
Filed in Bakning (glutenfritt), JUL | Kommentarer: 0
Häromkvällen plingade det på dörren och jag öppnade utan att kika i titthålet. Utanför stod en svart skepnad och jag blev så jäkla rädd så jag helt i ren reflex stängde och låste dörren. Enligt min man så skrek jag också.. Stackars barn! De fick dock ett sitt godis, inte av mig då, men M vågade sig ut. Sedan blev det glöggpremiär och pepparkakscupcakes, tillsammans med en halloweenskräckis. Receptet på cupcakesen hittar ni här, varning dock om ni gillar smet.. den smakar precis som pepparkaksdeg - fast ÄNNU godare!

 

© Headerbilder från Wallpapers Wide