LITE OM HSP!

Någonting jag har svårt med, men som jag verkligen försöker anstränga mig för att göra, är att inte anpassa mig efter omvärlden - utan att anpassa omvärlden efter mig. T.ex. att ha ett jobb så nära hemmet att jag aldrig behöver åka buss eller tunnelbana. Som HSP är det ett måste för att jag inte ska "drunkna". Det betyder att jag bara kan ha en begränsad mängd planerade aktiviteter på en dag, en vecka och en månad. Innan begrepept HSP "uppfanns" kände jag mig oerhört konstig, udda, annorlunda och lyssnade aldrig på mig själv utan trodde att det skulle gå över om jag bara försökte leva som alla andra. Så är det definitivt inte idag. Nu när jag vet att det inte är något "fel" på mig så kan jag lättare acceptera hur jag är och snarare bejaka det. Nu känner jag ett helt annat lugn. När själen säger stopp och vill gå på en lägre växel då omprioriterar jag och växlar ner, och vice versa. Ordet känslig klingar ofta så negativt men det är lika mycket fantastiskt som det är jobbigt. Om du är nyfiken på bra artiklar om HSP, skrivna av Elaine Aron (som forskar i ämnet) men som är översatta till svenska så finns det HÄR. Artikeln "Högkänslighet – en kort repetitionskurs" förklarar kort men tydligt begreppet!
 
Det jag tycker är allra allra bäst med den här känsligheten är att jag kan njuta och se skönhet i så mycket. Min dag kan fulländas av så pyttesmå ting.
 

Kommentarer
Postat av: MJ

:*

Svar: <3 :*
soulicious.blogg.se

2015-01-14 @ 00:26:51
URL: http://www.bellatrixaurora.com
Postat av: M

:*

2015-01-14 @ 00:27:40
URL: http://www.bellatrixaurora.com
Postat av: Linda

Bäst är du<3
Jag ska dra iväg dtt mail till dig snart. Dags tycker jag, håller du med?
Det för 6 månader sedan (eller är det mer...tiden flyger iväg..) känns väl inaktuellt plus att jag har litet frågor jag hoppas kunna bolla med dig?:)

Sist men fan inte minst. Skulle verkligen tycka det var fantastiskt
kul att träffa dig om det kan passa ngn gång jag är i sthlm.

Mail var det ja.

Trevlig helg på dig<3

Svar: Tack detsamma söta du <3Ja vad kuuul med mail :) och ja bolla gärna frågor med mig!!

Såklart ska vi ses om du kommer hit, det vore ju ashäftigt och mysigt. Massa kramar, hoppas helgen varit fin!
soulicious.blogg.se

2015-01-15 @ 21:48:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide