VÄGGRÖRAN MED STORT V!

Nu mina vänner! NU har jag fått till den optimala jäkla väggröran, som jag kallar den. Alltså, vegansk äggröra så gott som identisk med sin animaliska dito. Jag kommer äta detta varje helg nu en låååång tid framöver. Jag har förvisso inga mått men det är ju högst individuellt ändå hur en vill ha den, hur krämig, hur pepprig och i det här fallet dessutom, hur äggsmakig, haha. Den kan såklart kryddas med annat också men jag gillar den milda, lena smaken.
 
För en portion, ta en lagom stor bit fast naturell tofu och mosa med en gaffel till äggrörigt utseende. Värm en panna med lite fett och häll ner tofun, dra ner till medel/låg värme och häll på valfri växtgrädde (jag använde havre idag) lite i taget för att nå den perfekta krämigheten. Krydda med peppar, bjäst, yttepytte gurkmeja för färg och, sist men inte minst, MYCKET SVART SALT (kala namak). Jag insåg att jag har fegat med det innan, nu öste jag på tills det helt enkelt verkligen verkligen smakade ägg, kanske blev det 2-3 tsk för denna portion. Snåla inte, vad du än gör!! Det är saltet som gör hela rätten, det är typ magi. Till denna gudomligt krämiga, svingoda röra hyvlade (med osthyvel) jag rökt tofu som jag stekte i fett på hög värme och lät sedan rinna av, vilket smakar läskigt likt bacon, dock ännu godare för det smakar inte dött djur. Knaperstekt facon kallar jag det, NOM. Alltså, en kan inte förstå detta utan att ha smakat det, för det är liksom för bra för att vara sant. 
 
Mina vänner, låt mig presenterna väggöra och facon, frukost i världsklass!
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Herremingud! Vattnas i munnen här!
Gillar rökt tofu men inte bacon, får se hur jag gör
med den men måste prova VÄGGRÖRAN (episkt namn
f ö:))

Svar: Haha visst var det bra namn ;) ska gå förbi nästa vecka och köpa mer salt, maila din adress så kommer det snart "ägg" på posten ;)
soulicious.blogg.se

2015-02-01 @ 22:11:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide