FUSKGRATÄNG FÖR TVÅ!

Idag gjorde jag en väldigt god "fuskgratäng". Det skulle alltså påminna lite om en fiskgratäng, men i veganversion. Potatismoset behöver ni knappast ha någon instruktion för, jag använder go greens cashewdryck och carlshamns flytande mjölkfria smör när jag gör mos. Själva "fisken" är tofu, skuren i skivor. Allra helst ska den väl vara rökt, för att få till havssmaken, men jag hade rökarom i såsen istället eftersom jag bara hade vanlig tofu hemma. Såsen är ett (höftat) hopkop av vatten, havregrädde, buljong, lök, lite maizena och peppar samt smaksatt med citron, dill och som sagt, rökarom. Sist av allt hade jag i svart tångkaviar och sen göttade allt till sig i ugnen i 20 min på 220 grader. Helt ärligt hade jag kunnat äta bara sås och potatismos, för jösses vad gott. Tofun smakade ju inte så mycket men funkar fint som proteinkälla i alla fall. Gottgottigottgott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide